Εκτίναξη της τιμής… Μπορεί το ada να πάει $1;

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα της 24ης Οκτωβρίου και τις εικασίες ότι εγκρίθηκε ή είναι έτοιμο να εγκριθεί το spot bitcoin etf της BlackRock η αγορά έπαιξε τα ρέστα της εκτινάσσοντας την τιμή του bitcoin πάνω απο τα 35k. Όπως ήταν λογικό όλη αυτή η σπέκουλα τράβηξε και τις τιμές των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων σε μια ανοδική τάση, με πολλά x πάνω. 

ada πρόβλεψη τιμής

Πώς θα κινηθούμε όμως από δω και πέρα; Πάρε τηλέφωνο την γιαγιά στο χωριό να γυρίσει φλυτζάνια, προμηθεύσου από το temu γυάλινες σφαίρες και ξέθαψε τα βιβλία χειρομαντείας από το μπαούλο στον κήπο. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για πράσινα και κόκκινα κεριά…

ΟΧΙ φυσικά. 

 Σε αυτή τη σελίδα δεν θα διαβάσεις για τιμές (token που φτιάχτηκαν για αποκέντρωση και τελικά βρίσκουν αντίκρισμα σε δολάριο), ούτε για ιερά και όσια κρυπτονομισμάτων που κατέληξαν σε store of value asset.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν;

Παρακάτω θα μιλήσουμε για τρία βασικά δομικά στοιχεία που χρειάζεται κάθε blockchain 

 Διαφάνεια: Πρέπει να μπορείς να ελέγξεις ένα πρότζεκτ σε πολλαπλά επίπεδα. Ποιός φτιάχνει, τι και πως;  Συνήθως, όσα χρειαζόμαστε, για να πιστέψουμε ότι δεν θα εξαφανιστούν με τα λεφτά μας, βρίσκονται μέσα στο διαδίκτυο. Eλέγχουμε την ιστοσελίδα και τα social media. Να είναι ενεργά και να ανανεώνονται συχνά. Στα on-chain τα πράγματα είναι ευκολότερα. Η τεχνολογία blockchain μας δίνει την δυνατότητα του ελέγχου μέσω της ανιχνευσιμότητας. Δηλαδή τη δυνατότητα παρακολούθησης και επαλήθευσης των συναλλαγών και των έξυπνων συμβολαίων. Πού φτιάχτηκε το προϊόν, από ποιόν και πού πάει. Έχουμε στα χέρια μας ένα άριστο εργαλείο για τη διαχείριση των αλυσίδων εφοδιασμού και ένα ισχυρό όπλο κατά της νοθείας/παραποίησης/απομίμησης.

 Χρησιμότητα: Τα Dex’s και τα πορτοφόλια κατ’ εμέ περισσεύουν. Χρειάζονται, αλλά απευθύνονται σε ένα μικρό κοινό. Πρέπει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το πρότζεκτ που ακολουθείς να προσπαθεί να λύσει κάποιο πρόβλημα της καθημερινότητας. Αν όχι να λύνει, τουλάχιστον να βελτιστοποιεί τα υπάρχοντα μέσα. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι φθηνότερες συναλλαγές. 

 Κοινότητα: Ένα τρίτο και τελευταίο στοιχείο που χρειάζεται ένα πρότζεκτ, είναι να είναι ανθρωποκεντρικό. Να μην αντιλαμβάνεται τον χρήστη ως αγοραστική δύναμη αλλά ως μέρος της λύσης.  Με λίγα λόγια να του δίνεται η δύναμη να παρεμβαίνει σε αποκλίσεις και κακώς κείμενα και να μπορεί να αποφασίζει και να προτείνει τις ιδέες του. Να έχει Λόγο.

Σε αυτήν την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογικά εποχή, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, πολλοί είναι αυτοί που θα σου τάζουν λαγούς και μεταξωτές κορδέλες και λίγοι είναι αυτοί που μέσα από σκληρή δουλειά θα κάνουν τελικά delivery.

Όλα δείχνουν πως είσαι στο σωστό μέρος και τουλάχιστον από την δική μου σκοπιά, αργά αλλά σταθερά το cardano και ένα επαρκές ποσοστό των πρότζεκτ του, παραδίδουν όσα μας έταξαν.(Not financial advice).

Καλώς ήρθες στη σελίδα μας!

Σιάγας Κώστας